Nickelfria smycken hos Susannafalken

Susanna Falken är en passionerad entreprenör, och mamma till tre. Hon växte upp i en värld av smycken och hennes erfarenhet och utbildning kommer från hennes pappa, Bengt Warbons företag och varumärken. Därför var det naturligt för henne att lansera Susanna Falken Jewellery när hon upptäckte att hennes dotter fick utslag av sina örhängen. 

Nickelfria smycken av titan

Då jag har en kraftig nickelallergi och får otäcka utslag så passar titansmycken mig väldigt bra! Hos Susannafalken hittade jag väldigt fina nickelfria smycken. Slitstarka smycken. Jag fastnade mest för dessa örhängen ni ser på bild nedan. ”Shining Star” med svarta kristaller. Just dessa har kirurgiskt stål (316L) på framsidan av örhänget, och örhängesstiftet har titan. Kirurgiskt stål innehåller ju nickel. Alla smycken hos Susannafalken är testade och håller sig inom den tillåtna EU-gränsen. Gränsen är att mängden nickel får inte släppas ut mer än 0,5 µg nickel per cm2 per vecka. Men är du extremt känslig rekommenderas de som är tillverkade av titan vilka är helt nickelfria smycken. Om du mot all förmodan skulle få problem har du alltid 60 dagars rätt att returnera varan.

Jag hoppas och tror att dessa inte ger mig utslag. Jag måste ju bara prova för hur snygga är de inte? Dessa fina örhängen är framtagna ihop med Katrin Zytomierska. Och 10% av vinsten av intäkterna går till välgörenhetsorganisationen Friends. Bara det är ju toppen! Det var svårt att välja så jag får nog ta att göra fler hål i öronen. Använder ni nickelfria smycken?

NIckelfria smycken hos Susannafalken
Katrin Z Shining Star med svarta kristaller

En av Susannas mest betydelsefulla insikter har varit upptäckten av bristen på klar och lättillgänglig information om metaller och legeringar som används i smyckestillverkning. Hon strävar efter att förbättra konsumentupplysningen och drömmer om en värld där alla smycken tydligt visar vilka metaller de innehåller. Hon jobbar för att etablera en ”hypoallergen” standard för smycken, så att konsumenterna lätt kan identifiera smycken som är säkra för huden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.