Fin sjö i Sverige och Ullared

Vår semester startade som ni vet i Göteborg, Metallica-konsert på Ullevi i två dagar. Därefter styrde vi mot Ullared förstås!

fin sjö
En fin sjö – Hällesjön Hornsjöarna

På vägen mot Ullared passerade vi en oerhört fin sjö, och stannade till för att ta en fika där. Där fanns en skylt för Hornsjöarnas FVO och man kunde köpa dagskort för fiske bl.a. Just denna lilla sjö heter på kartan Hällesjön och ligger vid Helsjövägen inte långt ifrån Horred, väg 41. Vi passade på att rasta lite där och njuta av miljön. Tror jag såg en fladdermus, massor med pyttesmå grodor. Fågelkvitter och två fåglar som simmade fridfullt på sjön. Plötsligt hörde vi ett skri från ena fågeln och den försvann ner under vattnet med ett stort plask. Den kom inte upp igen, och vi tror kanske den blev uppäten av en fisk, en gädda då förmodligen.

Vi tror nog att vi hade kunnat stanna där en natt, det fanns en liten parkeringsficka på andra sidan vägen nämligen. Men vi drog vidare mot Ullared och tog in på campingen där en natt. Nästa gång vi åker mot Ullared kommer vi absolut åka förbi där igen, köpa fiskekort och prova lyckan. Kanske vi kan fånga den där gäddan som ju måste ha varit gigantisk om den äter upp en hel fågel.

Vill ni se sjön på film och se det vi shoppade på Gekås så kan ni se lite utav det i vår Youtube-video här! Vi hittade lite till vår campervan att ha i inredningen bland annat, smarta grejer, och annat smått och gott.

Ullared

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.