Det växer

Det växer i planteringskrukorna här hemma. Förra helgen planterade jag om allihopa. Tomaterna har fått flytta ut på vår inglasade altan, så även luktärt. Det är första gången jag provar odla luktärt från frön. Vissa har jag knipsat av efter en decimeter som man tydligen ska göra så de blir frodigare. Vågade inte göra det på alla ifall de skulle vissna. En av luktärten tog jag med till jobbet idag. Vi har haft bytardagar denna vecka. Så jag bytte min luktärt mot en tomatplanta som heter ”någon sorts tomat”. Så det blir ju intressant att se vad det kan vara för sort.

Nedan ser ni mina tomatplantor, luktärt, men även dahlia till vänster i bild. Dahlia är ju en knöl som ger så många vackra sommarblommor! I år köpte jag fem olika sorter på Eko. Inte bara dahlia, utan även doftlilja och freesia. Jag har glömt att märka upp krukorna men när blommorna slår ut vet jag vad det är för sort.

Plommonträdet slog ut i blom i veckan. Det är så fint och det är fullt med vita blommor. I år blir det kanske ett rikt plommonår! Dessvärre har vi missat att beskära trädet så vi lär ju inte nå plommonen högst upp utan stege. Odlar ni något?

det växer
Svartvitt plommonträd
plommonblom
Plommonblom
det växer-dahlia tomat luktärt
Det växer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.