Gymutrustning till hemmapasset

Gymutrustning, den allra bästa för att träna hemma – Vad behöver du för det bästa hemmapasset? Att träna hemma kommer inte som en nyhet för många då det har blivit allt vanligare med hemmaträning. Därför har det tagits fram utrustning som passar perfekt för dig som föredrar att träna med utrustning anpassat för hemmet. Med några få alternativ kommer din träning hemma att bli en succé. Nedan listas några jag faktiskt redan har hemma, och några jag saknar. T.ex ett stötdämpande golv har jag ju inte, men en yogamatta har jag i alla fall. Något som jag faktiskt skulle vilja ha är en pull up bar, dörrtrapets.

gymutrustning
Bildkälla: Unsplash

Gymutrustning som passar perfekt för hemmet 

Skivstång 

Skivstång är en klassisk och enkel utrustning som kommer i flera olika modeller och varianter. Det finns en modell där du får vikter plus skivstång eller så finns det varianter där du endast köper stången och sedan lägger till vikter. Detta är ett fantastiskt redskap som kan användas för både träning av överkropp och underkroppen.

Hantlar

Något som är väldigt uppskattat är ett set med fria hantlar. Det finns flera olika varianter även här där det kommer antingen en och en eller i set. Vanligast är att det kommer i set som kan vara hantlar i 1-10 kg. Även hantlar är en bra utrustning för dig som vill träna helkropp. 

Fitness band  

Fitness band är ett praktiskt redskap och fungerar för mångsidig träning. Oavsett om du behöver det för rehabilitering eller för extra komplement för styrketräning så fungerar det bra för båda två. Det kommer oftast i flera olika färger som indikerar motståndsnivåer. 

Träningsbänk justerbar 

För att komplettera hemmagymmet lite extra rekommenderas en träningsbänk som är justerbar. Den fungerar väldigt bra för helkroppsträning och du kan även ställa in den i olika grader. Träningsbänken är en bra komplettering för både hantlar, skivstång och fitnessband som vi har nämnt tidigare i avsnittet.  

Stötdämpande gymgolv 

När det kommer till gymutrustning i hemmet är det viktigt att skaffa ett perfekt golv för både stabilitet för din träning men också skydda golvet under. Oftast kommer golvet i mindre delar. Det innebär att du handlar utefter storleken som du själv behöver. Det är ett fantastiskt alternativ för dig som tränar hemma. 

Slutsats – Är ett bra hemmagym verkligen möjligt?

Sedan en tid tillbaka har hemmagym exploderat på marknaden och idag finns det så mycket utrustning för att få träningen att bli minst lika bra hemma som på gym. Med några få typer av medel så kan du få ett komplett gym hemma med träning för hela kroppen.