Squid game – sevärd

Squid game, har ni sett den sydkoreanska serien? När jag först kom i kontakt med serien var via TikTok, jaja…även jag hänger där ibland. Jag gjorde en TikTok med ett av ljuden från serien utan att jag egentligen visste att ljudet kom ifrån en nysläppt koreansk serie. Det visade sig efter lite research att serien finns på Netflix, och att alla pratar om den typ. Så jag och maken startade upp kontot på Netflix för att kolla in serien som väckt stor uppmärksamhet världen över.

Vi har nu sett Squid game, och vi såg den med koreanskt tal istället för den dubbade versionen. Den dubbade ska tydligen vara okej, men nu blev det alltså på koreanska för oss. Det låter ju onekligen rätt kul när de pratar, men det var helt okej att titta på serien med koreanskt tal. Den var spännande och vi ville se till slutet. Vissa scener var lite väl långa tycker jag, men många av dem är ju riktigt bra skådespelare. Så vi sögs snabbt in i serien och ville se den till slutet.

Squid game – en överlevnadsthriller

Det handlar om en grupp människor som blir erbjudna att vara med i ett spel, med ett löfte att bli kvitt sina skulder och ta sig ur samhällets botten. Spelen, eller de gamla koreanska barnlekarna, de får vara med i har dock en twist. Deras liv är som insats. Lekarna byts ut från gång till gång, och en efter en av deltagarna mister livet. Seriens skildring av människans girighet efter pengar, ger oss både tårar, spänning och blodigt drama.

Serien är på god väg att bli den mest streamade serien någonsin på Netflix. Vilket jag kan förstå, då jag ändå tycker att den är sevärd trots lite väl många blodiga scener. Det är inget för våra små dock, och vi vuxna har ett stort ansvar här att prata med våra unga. Idag är det ju så lätt att komma över scener från alla möjliga appar.

Squid game, och åtta saker du inte visste. Bland annat att skolor i Storbrittanien avråder föräldrar att låta sina barn se serien, efter våld på skolor. Här har vi vuxna ett stort ansvar att prata med våra unga.

squid game
Bildkälla: Filmparadiset
squid game