Ullared – en blixtvisit

Ullared Gekås ska nog planeras för att det ska bli bra. Men för ett par veckor sedan behövde sonen skjuts till Falkenberg för att göra ett bilköp. Så vi kom på den galna idén att svänga in till Ullared som inte ligger så långt därifrån. Det var den första långresan med vår elbil Kia E-niro. Som jag förresten inte hunnit berätta om för er än. Kort och gott så är vi supernöjda med den än så länge! Men hur som helst så fick vi denna resa öva på att ladda elbilen ute på vägarna.

Det blev ett stopp för laddning på vägen dit, och två stopp på vägen hem. Det är ju så att laddstationerna har olika kWh och olika priser då förstås. När vi var på Gekås, kunde vi ladda bilen under tiden vi shoppade, men tyvärr bara 11 kWh. Och eftersom vi har batterikapacitet på 64 kW så förstår ni ju själva att den laddningen inte tar oss så långt. Så vi fick ladda en gång till i Varberg, och använde då en snabbladdare på 50 kWh istället. Vi laddade nästan helt fullt och klarade oss precis ända hem. Cirka 33 mil för vår del. Hemma har vi installerat en Garo-laddare, 16 ampere, 3,7 kW. Och laddar vår elbil på 5 – 6 timmar från 0 – 100%.

Ullared Gekås – på en timme

Att stressa igenom Gekås på en timme är inte helt lätt i en så stor byggnad. Dessutom har dem byggt om lite så vi hittade inte så bra. Jag upptäckte dock en jättebra avdelning med mängder av sportutbud, både kläder och annat. Eftersom vi har börjat spela padel jag och maken, så fick det bli lite padelbollar och padelstrumpor. Och sportkläder. Shorts och hoodies till maken och jag hittade denna sport-BH. Hade inte tid att prova, men den passade perfekt.

I övrigt så pressade vi ner underkläder, strumpor, kattmat, husgeråd och annat. T.ex lite inredning, trälådor som vi ska sätta upp på väggen i köket när vi har tapetserat.

Ullared

Här finns tidigare resor till Gekås Ullared.