Konstgjorda växter

Konstgjorda växter. Det är egentligen inget som jag gillar. Har hellre levande växter för en fräsch inomhusluft och för att det blir så mycket mysigare. Men jag har upptäckt att just orkidéer är ingen blomma jag kan ta hand om. Har försökt flera gånger, men dem bara tappar blommorna, bladen skrumpnar och rötterna blir fula. Jag vet ju att dem inte ska ha så mycket vatten, och det får dem inte heller. Förstår inte vad jag gör för fel. De står heller inte i strålande sol, men ljust. Kanske det inte är så ljust som dem behöver. Ingen aning.

Konstgjorda växter och en katt i sängen

Tusse bryr sig inte så mycket om våra växter. Den enda han är lite intresserad av är guldpalmen och den ska inte vara farlig för katter i.a.f. Han är ju utekatt så han blir nog mättad av gräs och andra växter utomhus. Tur är väl det så får mina riktiga växter vara ifred.

Men dagen efter vi kom hem från Ullared, kom jag hem efter jobbet och gick in för att byta om i vanlig ordning. Då har någon katt kräkts över min nya spets-BH på sängen… Och där låg även en grön kvist, misstänkt lik guldpalm. Jag tror det var Tusse, eftersom Sotis inte orkar bry sig om växterna.

Men som sagt konstgjorda växter har fått komma in i vårt hem. Men bara en orkidé jag hittade på Rusta, samt några snittblommor jag har i en vas som är kul att byta ut då och då.

Har ni konstgjorda växter?

tusse
Hur skönt kan man ha det!?
konstgjorda växter
Konstgjord orkidé från Rusta