Höga kusten

Höga kusten. Det var ett gäng år sedan vi tillbringade tid i svärfars stuga där uppe i Ångermanland. Stugan ligger i Nyadal, endast en halvtimmes promenad från Höga Kusten-bron. Den som kommer till stugan först under året är den som får klippa gräset, damma, provelda i spisen etcetera. Men det var bara att ta det lugnt, eftersom vi ändå tänkt stanna där ett par nätter. De här dagarna gick vi en hel del, och en av dagarna blev det nästan en mil! Vi gjorde även en utflykt till Nordingrå som jag ska visa en annan gång.

På väg ner till stranden

Höga kusten- vackra solnedgångar

En kort promenad från stugan på Berget, ner till Ångermanälven, är ett måste. Där ligger det spillror kvar av ett gammalt sågverk som exploderade en gång i tiden. Det är så mysigt att gå där, särskilt vid solnedgång. Det är så tyst och stilla. En bäver simmade nyfiket inte långt från strandkanten. Olika sjöfåglar som fått ungar som spatserade omkring. Där nere finns även en liten båt, som vi en kväll sjösatte och rodde ut på älven för att fiska en stund. Inget napp, men det var trevligt att få uppleva lite gamla minnen. Minnen från när barnen var små och följde med på fisketur och badade i älven.

Solnedgång över älven
höga kusten
En sjöfågel

Kolai – Laila och Korosh hudvårdsserie

höga kusten
Strandväskan på ”vår” strand

Precis innan vår semesterresa startade var jag med i en Instagramtävling. Man kunde vinna Kolai-produkter från Laila och Korosh hudvårdsserie som även säljs på Apoteket bland annat. Tror det var 10 st som kunde vinna en strandväska med deras veganska produkter i. Och tänk att jag var en av vinnarna! Plus att det hann ju komma fram innan vi åkte, så jag kunde få med mig strandväskan vilket var perfekt! Så tack för vinsten!

Det var schampo och balsam, saltwater spray, shimmering body oil, och en antiage-dagkräm med SPF 10 (UVA, UVB). Saltwater sprayen doftar underbart gott och fungerar verkligen på mitt frissiga hår. Likaså schampo och balsam, Repair and Care. Och så dagkrämen, alltså hur len och skön att ha på huden! Innehåller bland annat buritiolja som nyligen visat sig filtrera och absorbera solens UV-strålar. Shimmering body glow oil har jag inte provat än, men är jättenyfiken på den.

Kolai är en 100% vegansk hår- och hudvårdsserie. Den innehåller ingredienser som arganolja, aloe vera, mineraler, proteiner och vitaminer. Flaskorna är delvis tillverkade av återvunnen plast.

höga kusten solnedgång