Utomhusaktiviteter

Utomhusaktiviteter för dig och dina vänner under semestern

Utomhusaktiviteter under sommarmånaderna och många månader under vår och höst. Att ta vara på soldagarna och att få vara ute så mycket som möjligt är något som många svenskar ofta tänker på. Det kan nästan bli lite för mycket väderprat ibland. Det finns flera olika sätt att spendera sin semester och sina sommardagar utomhus. En del av de kostar pengar, medan andra är både billigare och enklare.

Sommaren ger mycket tid för läsning

Något som många gör under semestern och under sommaren är att läsa böcker. Det här är något som man ofta inte hinner med annars men nu har många mer tid på händerna och därför dammar av eller rent av köper böcker. Ofta pocket, som är lätt att bära med sig. På det sättet gör det inte så mycket om de får vatten eller sand på sig.

Det var ett tag sedan jag läste en bok. Är lite utav en periodare. Har ni sett att boken bakom världssuccén ”The Queen´s Gambit”, Netflix-serien, finns i svensk utgåva. Jag såg den serien, seriefrossa blev det till och med, så bra var den! Så jag skulle kunna tänka mig att läsa boken om succéserien också faktiskt.

Brädspel – något för alla

Precis som böcker finns det många andra utomhusaktiviteter. Sådant man inte har haft tid med innan och något som kanske ligger och väntar. Brädspel är något som alla gillar, och även går att spela utomhus om vädret tillåter. Därför kan det vara kul att brädspela in sommaren och testa lite nya brädspel. Ett speciellt kul spel att prova är The Crew: The Quest for Planet Nine. Det är ett spel med rymdtema där spelarna måste samarbeta för att rätt astronaut ska få rätt kort. Kruxet är att spelarna inte får kommunicera verbalt utan bara får göra rörelser eller andra icke-verbala ledtrådar. Varje spel går relativt snabbt vilket också gör att du kan spela flera omgångar på samma kväll. Eller så fungerar ju ett hederligt schackspel också.

Sport och lekar under sommaren

Under sommarmånaderna är det många som går med i olika lag för att spela fotboll, bara på kul. Man brukar alltid säga att spel och sportspel förenar människor och fotboll är nog den sport som förenar flest människor. Många går med i olika korplag som finns runt om i Sverige och det finns även många gamla rävar från bland annat Allsvenskan som här deltar. Mycket för att hålla uppe sin träning, men också för passionen till sporten. Allsvenskan fortsätter nu efter att ha tagit en paus för EM och Malmö FF är fortsatt favorit att ta hem hela ligan med ett odds på 1.66.

Sommaren bjuder på väldigt mycket. Framför allt är det den tiden då väldigt många får tid för att göra saker de annars inte hinner, men framför allt tid till att tillbringa med familjen. Tack och lov finns det så mycket man kan göra under sommaren som är både kul, svettigt och lärorikt, som att läsa en bra bok eller gå på en paddelmatch med en kompis.