Talgoxe i fågelholken

Talgoxe i fågelholken. Knock knock! Är det någon hemma? Ja, det kan man undra. Men vi har varit på semester. Hela tre veckors semester är redan förbi, och idag var första arbetsdagen. Lugnt minst sagt. Men hur trött får man bli? Känner mig inte direkt utvilad. Jag har noll energi just nu, måste bli bättre på att äta järntabletterna. D-vitaminbrist kan det absolut inte vara då vi haft fantastiskt väder där vi varit i Sverige.

talgoxe
”Knock knock”

Vi har varit uppåt landet och fått njuta av skön värme och fantastiska vyer! Innan vi for iväg kring midsommar såg vi att i någon flyttat in i fågelholken. Talgoxar, som snart var redo att ge sig av. Lyckades faktiskt fotografera en nyfiken fågelunge som kikade ut ur hålet. Använde det nya objektivet, 50 mm. Själva fågelholken behöver dock rustas lite, städas ur och fräschas upp.

Jag har så mycket foton att visa er. Tiden räcker inte till, samt att jag faktiskt gett mig själv tid att vila också under semestern och bara vara. Viktigt. När vi kom hem från resandet fick vi äntligen krama om katterna som sonen tagit hand om. Tomatplantan levde, men fått löss. Så jag har spraya den med såpa och t-röd blandat med vatten. Det verkar hjälpa. Potatisplantorna blommar, men jordgubbsplantorna har myrorna ätit upp helt nu. Vet inte hur jag ska lyckas bli av med dem.

talgoxe i fågelholk
Tittut, en talgoxe kikar ut
Tusse äter gräs
Tusse äter gräs
Murgrönsviol och…ogräs? Vet inte vad det vita är för något men fin på skuggig plats
murgrönsviol