Semester närmar sig

Semester närmar sig. Och jag kan knappt förstå att den redan är här. Tidigt semester igen, som vi kan ha ibland. Men det känns bra. Från midsommarveckan i hela tre veckor, med en lite senare vecka i augusti också. Men vi hade ju ett par dagar förra veckan när dottern tog studenten också. Tänk att jag också började på min nya arbetsplats i mars, och nu är det redan mitten på juni. Tre månader har alltså gått, och jag börjar få lite grepp om vad jag håller på med. Men man är väl ny första året, eller hur!

semester
Lupiner och hundkäx (Canon EF 50 mm F1.8 STM-objektiv)

Planer för semester är det ont om. För det första så är vår campingbil på verkstaden sedan nästan 1,5 månad tillbaka. Inte glad på dem som tog emot den kan jag säga. Dumt att säga att man inte har tid, när man liksom bärgar bilen dit,..hrmpf! Men det blir väl lite småutflykter i.a.f, med eller utan campingbil. Troligen uppåt, mot mamma och hälsa på och vidare uppåt i vårt vackra landskap. Själva midsommar vet vi inte riktigt, hemma eller inte, ingen aning.

Apropå midsommar så är det årsdag för mannen. Japp, för åtta år sedan på midsommardagen slutade han nämligen röka! Det tog många år innan han lyckades för gott. Olika metoder så som Zyn (vitt nikotin), spray, tuggummi. Men det som fungerade bäst för han var spray. Sen är det ju själva vanan att hålla i någonting, gemenskapen och så vidare. Jag är jätteglad att han klarade det, barnen också som så gärna ville han skulle sluta när de var små. Dessvärre så är ju sonen äldre nu och röker själv då och då. Gillar inte! Brukar påminna honom om hur arg han var på sin pappa som inte kunde sluta röka. Jag ska nog ta och tipsa honom om Zyn.

Pergolabygge i trädgården

För det andra kan det bli lite mer fix hemma under semestern. Innan Emmas student hann vi få till en pergola ovanför uteplatsen där matbordet står. Det var kokhett där tidigare varma sommardagar. Men nu, har vi ett pergolatak som skyddar mot solens heta strålar. Vi valde inte impregnerat virke den här gången, utan målade balkarna vita direkt, samt köpte grundmålad läkt som vi målade ett lager till. Jag kan lova att jag hade ont i fötterna ända upp till vaderna och öm rygg när jag var klar med målningen. Men det var det värt!

Det blev ju riktigt bra måste jag säga! Väldigt härligt att sitta där och mysigt när solen lyser igenom takläkten och bildar skuggor. Nästa projekt blir förmodligen pergola ovanför spabadet för att få lite skugga där, och lite andra smarta lösningar.

pergola
Pergolabygget