Hängstol

Hängstol, kanske den mest avslappnande produkten. Tillverkad med kärlek och omsorg i Sydamerika. Den här enkelhängstolen från Colombia är handgjord och Fairtrade-märkt. Tyget är tillverkat i 70% bomull, 30% polyester och är vävt upp till 20% tjockare. Vi fick möjligheten att prova! Och det var svårt att välja mellan hängstol eller hängmatta. Men det fick bli en svart hängstol.

Hängstol – slappna av i vardagen

Glad påsk får jag passa på att säga till er som kikar in här! Mycket välbehövligt med en långhelg så här i april. Härligt vårväder om än blåsigt! Vi hade bestämt oss för att röja på vår inglasade altan. Vi ville också hänga upp den svarta hängstolen! Vi valde en bra plats där det fanns lite mer utrymme, spände upp linorna och tyget, och sjönk ner i hängstolen. Vad skönt att sitta där och krypa ihop med en bok, kika ut över trädgården och sippa på något gott.

hängstol
Hängstol på vår inglasade altan
smörgåstårta
Påsklunch på påskafton
Avslappnande

Vi åt lite påsklunch på altanen. Jag är ju den enda som äter sill och sånt så det blir inte så mycket mat. Dottern bor inte hemma längre, och sonen var iväg någonstans. Så jag och maken har mumsat smörgåstårta, och som ni ser i bild är det bara halva kvar. Jag gjorde en riktigt god skink- och leverpastejsvariant och piffade till den med lite gult och grönt så det skulle bli lite påskkänsla. Gjorde även lite picklad rödlök.

Katterna fick såklart smaka lite godsaker, och vad passar bättre än äggula och räkor.

Optimal komfort

Denna colombianska hängstol från Tropilex klarar en lätt regnskur. Men den ska helst förvaras på en torr plats när den inte används. Vår inglasade altan är alltså perfekt då. Genom att använda extra upphängningslinor sprids den colombianska hängstolen ut lättare. Vikten är bättre fördelad över linorna, vilket resulterar i optimal komfort. Dessutom är linorna inte fästa på hängstolen, utan är en del av hängstolen. Detta kallas ”Cadejo”. Detta ger hängstolen den unika colombianska looken och det är upp till 30% lägre risk att linorna går av.

Tropilex är stolt medlem i 1% For The Planet donerar minst 1% av den årliga försäljningen till stöd för miljöorganisationer som drivs utan vinstsyfte. Genom medlemskapet i 1% For The Planet stöder Tropilex flera icke vinstdrivande miljöorganisationer som gör ett fantastiskt jobb för att ta itu med viktiga miljö- och hållbarhetsfrågor. 

altanhäng
Katterna njuter av lite påskmat

I samarbete med Tropilex