Hemtrevligt

Hemtrevligt första intryck. Det första intrycket av ett hem är alltid dess entré och ytterdörr. Vi vill alla att våra gäster ska känna sig välkomna från första stund och få en bra känsla när de hälsar på. Samtidigt som man även måste tänka praktiskt. Valet av ytterdörr är därmed oerhört viktigt, eftersom det kommer att ge en försmak av resten av vår bostad.

Vi har som ni vet målat vårt tegelhus vitt, samt bytt ytterdörren och valde en med fönster och spröjs i för lite ljusinsläpp. Ett bra val!

hemtrevligt
Lila lavendel framför vitmålat tegelhus och vit ytterdörr med fönster

Hemtrevligt med praktiska ytterdörrar och altandörrar

När det kommer till den praktiska funktionen av en ytterdörr finns det många aspekter att ta hänsyn till. Framförallt storleken och materialet den ska göras av. Vill du ha glas i den, spröjs eller hela paneler? Även öppningsriktningen är viktig – om du vill att den ska öppnas inåt eller utåt, åt höger eller åt vänster. 

Ett alternativ som börjar bli mer och mer populärt är att installera pardörrar. Pardörrar är en typ av ytterdörrar som tack vare sin storlek är väldigt praktiska. Till exempel när man ska flytta in stora möbler eller helt enkelt har några matkassar med sig.

Glöm inte att det just nu är läge att förbereda ditt hem för den varma årstiden. Om du har en härlig altan är dubbeldörrar i glas är idealiskt som altandörr. Sudda ut gränsen mellan ute och inne och samtidigt släppa in så mycket ljus som möjligt. När du väljer en dörr med glas ska du se till att det är med energiglas så att du får bästa möjliga isolering. För att få det ännu mer hemtrevligt önskar vi oss dubbeldörrar i glas som vetter ut mot vår inglasade altan. Skulle få mycket ljusinsläpp på så vis.

Vilket material är bäst?

När det kommer till att välja material på dina dörrar finns det såklart inget som är rätt eller fel. Allt beror på vilken look du är ute efter och vad som passar bäst med husets övriga arkitektur.

Trä – det klassiska alternativet som automatiskt ger ditt hus en hemtrevlig känsla. Det du ska försäkra dig om är att det är långsamt växande tallar som används. På så sätt tolereras temperaturväxlingar på bästa sätt samtidigt som hållbarheten blir maximal. Se även till att fabrikanten använder ett kvistfritt virke för att därigenom undvika att din dörr kan spricka.. Samt att det är ordentligt impregnerat för att skydda mot röta och svamp. 

Trä/aluminium – om du väljer den här kombon får du charmigt trä på insidan med en pulverlackerad aluminiumprofil runt om. Ett underhållsfritt och väderbeständigt alternativ.

PVC – det här är ett material som ger ditt hus ett stilrent och modernt utseende. PVC är extremt hållbart och dessutom underhållsfritt, det behöver bara torkas av med en trasa.

I samarbete med sparfonster.se