Massage och balans

Nytt år innebär nya möjligheter även om pandemin kvarstår. Delar av samhället är begränsat därför är det extra viktigt att vi inse att det börja bli högtid att vi prioriterar vår egen hälsa. Att ta hand om sig själv är något många glömmer bort. Onödig stress kan leda till muskelvärk vilket kan påverka livskvalitén. Dagens gästinlägg är från Noas harmoni som är massageterapeut i Ljungby.

Att jobba hemifrån har flera fördelar men även nackdelar. Förutom att vi slipper stressa i trafiken och kan spara tid så är det en stor utmaning att sitta framför datorn speciellt om vi inte har rätt utrustning. Stillasittande jobb i kombination med framåtlutande axlar gör inte det hela bättre. Nu när vi jobbar hemifrån är det extra viktigt att vi tar korta pauser och mjukar upp kroppen så att kroppen blir mindre stel. ”Mjuka upp” kan vi göra med enkla övningar eller genom att röra på oss men med framåtlutande axlar ökar vi risk till att få ont i skulderbladen. 15 minuter rörlighetsträning om dagen kan göra underverk!

Massage har många fördelar

Massage är ett bra komplement som vi kan nyttja med vårt friskvårdsstöd. Förutom ökad blodcirkulation, så motverkar det även stress och stärker immunförsvaret, mer om fördelar med massage kan du läsa i Dr Sannas blogg.

Dagens inlägg är bara en påminnelse till alla att inte glömma bort sin egen hälsa. Hemmaarbete börja bli långdraget och därför är det extra viktigt med balans och att vi inte glömmer bort att titta utanför skärmen och lyssna på kroppen.