Krka nationalpark

Krka nationalpark Skradin Kroatien. Vi hade hyrbil i Kroatien och det blev min tur att köra. Vi körde från Zadar till Skradin. Vädret var otroligt varmt, närmare 30°. Men det hindrade inte oss från att hyra en varsin cykel för att ta oss till Krka vattenfall. Har för mig att våra kontanter räckte precis, med lite prutande. Alltså vilka vyer med riktigt höga berg och floden Krka. Det var kanske cirka 2 km att cykla och det gick ju fortare än att gå i värmen.

Vi utforskade området en liten bit upp. Vi var hungriga och badsugna. Så vi tog en snabblunch och gick ner till vattenfallet igen. Det var lite folk ändå, trots att det var i mitten på september. Men vi hittade en liten sten att luta väskorna mot och så turades vi om att bada och passa väskor. Jag läste någonstans att själva Skradinski Buk-vattenfallet har en sträcka på cirka 800 meter, och tar sig ned för 17 fall.

Det är ett måste med badskor för det är massor med hala stenblock att ta sig över innan man kommer ut en bit. Fiskar simmade runt fötterna och svanar simmade förbi. Vi kanske var där en timme eller nåt och sedan var det dags att cykla tillbaka. Vi hade en timmes bilresa tillbaka till Split där vi hyrt ett poolhus.

Det finns fler bilder på mitt Instagram-konto. Bilderna nedan är från Sony Alpha 5000.

nationalpark krka
Skradin Krka-floden
krka
Svan i Krka vattenfall
krka vattenfall
Snart baddags i Skradinski Buk
krka nationalpark
Krka vattenfall
vattenfall krka skradin
En bit ovanför det stora fallet
Sony Alpha 5000
krka vattenfall
En fantastisk plats att bada på, men badskor krävs.
Mäktiga berg, ser ni Danne och Eric med sina cyklar?
Ojoj, man cyklar riktigt nära stupet
Brant och varmt