En hörna i vardagsrummet

Snälla nån, kan vi få tillbaka himmelen tack! Det har ju varit fifty shades of grey i veckor! Ska december bli årets mörkaste i mannaminne? Det känns ju onekligen så. Att ta fram systemkameran och klicka av ett par bilder känns inte så jätteroligt. Det är ju mörkt när vi åker till jobbet, och mörkt när vi kommer hem.

Men i slutet på november fick jag till ett par foton när det var lite ljusare. Observera lite ljusare. Men något som blivit desto ljusare är ena väggen i vardagsrummet. Jag tror att jag nämnt att vi renoverat hallen, vilket resulterade i nytt heltäckande golv och tak i både hall och vardagsrum. Det blev otroligt bra och jag ska visa er helheten bättre någon dag, jag lovar.

Men för tillfället får ni kika på den här hörnan i vardagsrummet. Det är inte klart då det saknas lister och annat, samt att spishyllan fått vit färg på sig. Dessutom vet vi inte om vi ska behålla den rödbruna färgen eller inte. Vad tycker ni? Ska den vara som den är (fast vi slipar bort vitfärgen ni ser i hörnet till vänster), eller ska den vara svart? Vit, så det blir helvitt all over? Stora problem haha.

Detaljvägg – accent wall

Vi är väldigt nöjda med detaljväggen vi gjort själva som ni ser till vänster. Eller accent wall som det heter på engelska. Det är MDF-lister vi använt för att göra mönstret utav, lite spackel, lite fog och lite färg på det. I eldstaden eldar vi inte längre, vi har en Contura-kamin i andra änden av rummet som räcker gott och väl. Men det är lite charmigt att ha kvar den gamla eldstaden med Roslagsspisen. Blir en fin plats för levande ljus!

Som sagt, jag bjuder på alla skavanker på denna bild. Men allt är inte perfekt här i livet, eller hur?

accent wall
En hörna i vardagsrummet