Klematis Hagley Hybrid

Klematis Hagley Hybrid i min trädgård. Jag har två olika sorters klematis som står bredvid varandra. En klematis jackmanii, en lila variant, och en rosa som jag inte har vetat namnet på. Men jag googlade lite och tror nog att det är en Hagley Hybrid.

Klematis Hagley Hybrid – storblommig och snäckskalsrosa

En sen storblommig sort som blommar ända från juni till september. Jag läste nu att den vill ha rosjord, vilket min inte har fått. Jag har använt vanlig trädgårdsjord. Så det kanske är därför den varit så sen med att leverera. Förra året kom det bara 1 – 2 blommor, men i år blev det i alla fall ett gäng flera. Men den är väldigt skral och inte så tätvuxen som min andra jackmanii. Nästa år ska jag prova med rosjord.

Hagley Hybrid trivs i halvskugga till sol, men kan blekna lite i sin rosa snäckskalsfärg i för mycket sol. Nedre delen av växten ska helst stå i skugga, vilket min faktiskt gör. Skugga har den också och solen når den inte förrän på sen eftermiddag. Men visst är den fin? Det verkar också vara riktigt fint att blanda rosor och klematis som denna tjejen gjort. På så sätt förlänger hon blomningen på rosorna. Så smart!

Hagley Hybrid
Hagley Hybrid
klematis i min trädgård
Platsen för våra klematis – till höger Hagley Hybrid
klematis Hagley Hybrid
Snäckskalsrosa krusiga blad
klematis Hagley Hybrid
I full blom
rosa klematis
Hagley-knopp

Alla bilder är tagna med min Canon EOS 650D, EFS 18-55 mm