Sellin Tyskland

Men jösses vi var ju inte bara i Jasmund på vår bilsemester i Tyskland. På ön Rügen ligger det många fler vackra platser att upptäcka. Vi åkte således vidare längs med kusten i vår campingbil som vi inrett. Vi var på jakt efter en ställplats någonstans i Sellin. Vi hade inte förhandsbokat något nämligen, och bajamajan vi såg bredvid en åker fick bli vårt sistahandsval om nu allt annat skulle vara fullbokat. Men! Vi hittade en trevlig husbilshamn som heter Reisemobilhafen Sellin med 50 ställplatser. De hade en ledig plats åt oss, vilket var perfekt för den ligger i närheten av Sellin-stranden.

Vi stannade två nätter och hade verkligen tur med vädret. En av nätterna blev det ett ordentligt oväder med blixt och dunder, men ändå mysigt i vår campingbil. För att komma ner till stranden behövde du en nyckel för att kunna komma in på ställplatsen igen. Tryggt! Du går en kort runda igenom den fina skogen och sedan ner för en väldigt brant backe, and you´re there! Stranden, så låååång och vi gick ända bort till piren! På vägen mötte vi ett gäng svanar.

Sellin Tyskland
Badorten Sellin och den berömda piren

Sellin Tysklands riviera

Den vackra piren som är hela 394 meter byggdes 1906 och symboliserar spalivet på Rügen. Längst ut på sjöbryggan kan du åka ner med en typ av hiss ner i vattnet och kika runt på djurlivet i Östersjön, men det kostar 6 Euro. Jag tror det kostar att hyra en badhytt också, men vi gjorde aldrig det. Den dagen vi var på stranden för att sola var det skönt och knappt någon vind. Vi badade, kallt ja till en början men det är det ju oftast i Östersjön tycker jag. Vi lunchade på stranden och planerade vad vi skulle hitta på den sista kvällen.

Klicka gärna på fotona så öppnas de i större format i ett bildspel! I nästa inlägg berättar jag om Rasende Roland och Binz!

Sellin Seebrücke
Sellin Seebrücke
sellin-seebrücke
Fin bild på far och dotter (tyvärr fokuserade jag fel)
Sellin beach
Me on the beach
badhytt
Söta badhytter
handstå
Dottern har skills,..hade jag med en gång i tiden
kayza
En vacker skulptur som kallas ”Selina” och modellens namn var Kaysa
svanar-i-sellin
Svanar i Sellin
swans-sellin