Tusse i sommarpäls

Tänk att Tusse redan är 7 år. Det betyder att Sotis är dubbelt så gammal. Tog en fin bild på Tusse tidigare. Sommarpälsen är inte lika lång och tjock. Inga tovor nu inte, men dessvärre fastnar det lite allt möjligt i pälsen sommartid. Det värsta är ju fästingar såklart, så ibland får han en dos i nacken så dessa dör och ramlar av. Ibland har det även fastnat sniglar, löv och såna där små taggiga blombollar.

Kardan går varm kan jag säga, och han gillar det som tur är. Kanske lite väl mycket. På något vis verkar det som jag har tränat in att innan han kan äta sin mat så ska jag kamma igenom hans päls! Gärna ruska om matskålen lite också, och fylla på så att det svämmar över. Men jag förstår varför, för han kan inte äta klokt. Som en grävskopa,…ja typ så.

Här är han i sin vinterpäls, ganska stor skillnad haha! Vårt lilla vinterlejon. Jag tror nog han är mer en vinterkatt, han verkar trivas bäst då. Kanske inte om det är -20 ute. Men jag lider verkligen med han när han får både fästingar, mask och kattloppor. Ofta ser han väldigt sömnig ut, nästan lite plågad stackaren. Men han kan ju inte få en sån där dos mot odjuren för ofta heller. Så på vintern är det liksom inte lika jobbigt förstås.

tusse
Tusse 7 år