Our Planet – ny dokumentärserie

Our Planet är en ny dokumentärserie på Netflix som hade premiär 5 april. Inspelad i 50 länder under 4 år.

Our Planet - By Oliver Scholey/Silverback/Netflix.

Photo By Oliver Scholey/Silverback/Netflix.

Denna dokumentärserie blev jag tipsad om av en kollega. Hon visade mig ett klipp från ett av avsnitten där man fick se olika fåglars spektakulära parningsdanser. Det var väldigt kul att se och jag blev nyfiken på att se hela serien. Särskilt när jag förstod att den också visar människans påverkan på naturen. Så när jag kom hem visade det sig att maken redan sett hela serien!,…själv….amäh! Men han fick se den igen tillsammans med mig, vilket han gärna gjorde.

Our Planet – vår unika värld

Jag fastnade direkt i dessa fantastiska scener de lyckats fånga på film av vår underbara planet och dess liv och atmosfär. Finner knappt ord så bra var serien! Samtidigt som den var häpnadsväckande så skär det också i hjärtat. Det var speciellt en scen som handlade om valrossar som var riktigt svår att se.

Men trots det så tycker jag ändå att alla borde se Our Planet, för den är verkligen ett mästerverk. Kan ju inte bli annat med våra majestätiska och unika djur- och växtliv, våra skogar och hav. Expressen gav den fem getingar i sin recension.

Ta hand om vår planet vänner!