Inglasat uterum

Inglasat uterum är en mysig samlingsplats för hela familjen, även djuren.

inglasat uterum

Inglasat uterum – förläng säsongerna

Ett uterum förlänger särskilt våra långa vintrar. Jag vet inte vad jag skulle göra utan vår inglasade altan. Den förlänger inte bara vintersäsongen, utan även ytan. Även om vi bor i hus så är det inte så jättestort då det är ett kedjehus. Kedjehus går ju inte att bygga ut så lätt, mer än just ett inglasat uterum.

Vi använder vårt uterum väldigt mycket och det har genom åren haft lite olika utseenden. Ett extrarum helt enkelt där vi kan chilla med en kopp kaffe även fast det regnar och blåser kallt utomhus. Det är riktigt mysigt att sitta där när det regnar, eller njuta av en fin solnedgång. Förut hade vi en lounge-grupp, men idag bord och stolar. Vi har också firat jul i uterummet. På golvet har vi en heltäckande plastmatta vilket är oerhört praktiskt och lättskött.

Självklart får uterummet agera växthus också. Det är verkligen ett tips! Förra året trivdes tomatplantan enormt bra där eftersom det blir så varmt och skönt där inne och mycket ljusinsläpp. Det finns även en tvättlina, och tvätten torkar blixtsnabbt. Väldigt många fördelar med uterum minst sagt. Läs mer om balkonginglasning och förläng säsongerna du med.

inglasat uterum

Bilderna ovan är från tidigare år när vi hade en lounge-grupp. Idag har vi ett aluminiumbord i vitt och till det snygga vita stolar i lackad metall. Jag har ingen helhetsbild från uterummet som det ser ut idag, så det får jag fixa åt er sedan.

Jag har provat odla lite allt möjligt i uterummet. Tomater, grönkål, sockerärt med mera. Och på bilden nedan ser ni lila kålrabbin som också trivdes väldans bra där.

Odla i uterummet