Kalklitir och halldrömmar

Kalklitir och halldrömmar, det har jag haft länge. Jag nämnde ju att vår hall skulle behöva rustas upp. Den är förskräcklig och har sett ut så sedan vi flyttade in för snart 14 år sedan. Eller jo, vi bytte taket precis när vi flyttade in i stort sett. Vi har lagt plastmatta precis innanför dörren för ett gäng år sedan. Och förra året bytte vi ut vår ytterdörr men det är också allt.

Kalklitir med rötter från Island

Hallen ska bli ljus, och en väggsnutt vill jag gärna ha i kalklitir. Vet dock inte så mycket om kalkfärg, men jag har ju förstått att den är väldigt populär och har varit så länge. Via länken finns det många fina kulörer att välja bland.

Kalklitir kommer från Island och består av kalk, vatten och pigment. Jag gillar verkligen den där betongkänslan man får av den. Det är även en ren naturprodukt och kanske den mest miljövänligaste färgen du kan hitta. I övrigt fanns det många andra fina ting att lägga ögonen på där såg jag. Bland annat rea dem ut vaser från Kähler, och jag fick ju en fin Kähler-vas av maken nyligen.

Något jag också sneglat på är en schackrutig plastmatta. Det är ju så smidigt med plastmatta i en hall när man kommer in med leriga och blöta skor. Men inte hela hallen igenom, en liten bit bara. Sedan vill jag slipa resterande trägolv vi har i hallen och lasera vitt. Så det blir lite mer kombinerat och mer levande som bilden nedan med schackrutigt golv. Fint va! Och till sist lite sjyssta möbler, lampor, speglar, tavlor och allt annat som hör till en hall. Det kliar i fingrarna, jag vill ju börja nu!

Men nu gäller det bara att övertala maken till allt detta också.

kalklitir

Halldrömmar – inspiration från Pinterest

One thought on “Kalklitir och halldrömmar

Comments are closed.