Nordnorge – bland fjordar och berg

Nordnorge, en magisk resa! Vi fortsatte vår resa från riksgränsen Björkliden över till Norge. Narvik, Ballangen, Mo i Rana, Efjorden. Vilken fantastisk värld! Vi åkte med bil och fick uppleva så mycket häpnadsväckande vyer.

Nordnorge – bland fjordar och berg

Denna Norge-resa var inte planerat på något vis, men vi har fått en fantastisk upplevelse av fjordar och berg som aldrig lämnar kommer lämna min näthinna. Svårt att fånga det magnifika från bilen när vi susar förbi. Ett tag var jag rädd att vindrutan skulle gå sönder av allt hissande upp och ner.

Många av fotona är tagna i farten, man kan inte stanna precis var som helst när som helst. Vi hade heller inga riktigt solklara mål/sevärdheter, men ville uppleva det vackra landskapet så mycket vi kunde. Eller jo, Trolltungan och Predikstolen förstås, men dessa missade vi. Vi hade lite krångel med mobilbatterier och var rätt trötta när kvällen kom.

Självklart stannade vi ju då och då för att sträcka på benen och bara insupa allt det magiska. Vissa nätter sov vi på camping i vår ”campervan”, andra nätter utan camping (och utan el) men givetvis var ju WC ett måste. Det gick bra att sova i bilen, men vi har redan nu rustat upp och gjort om i sängdelen för framtida äventyr.

Det är många broar och tunnlar i Norge. Den längsta vi åkte var 24,5 km! Visar den i ett annat inlägg. Jag har ju tagit massivs med foton, ja det hamnade nog på tusen någonting. Plus mobilfoton. Men får väl välja ut de allra bästa för er.

En bro i Narvik

Jag fick göra denna bild svartvit då jag tyckte det passade bättre. Vädret var ju som ni ser väldigt disigt och jag fick inte till någon bra kontrast. I Narvik fanns det fartyg som fraktar malm och en lång bit längs med stranden var det ebb som ni ser nedan.

nordnorge

Ebb i Narvik

Något som var mäktigt var Ballangens och vidare ner i Nordland. Vattenfall här och där rinner över de höga bergen. Även väldigt nära vägarna. Det var inget soligt väder men det gjorde ingenting, för det blev otroligt effektfullt med dimman över bergen. Så vackert! Men som sagt, svårt att få en bra landskapsbild med mycket dis och dugg i luften.

Men det gör inget, vi var där och fick uppleva det magnifika längs med Efjorden.

Nu är det sent och imorgon börjar jag jobba efter semestern. Jag får fortsätta berätta om vår resa i Nordland längre fram.

Små vattenfall på stora berg

Bro i dimma

Kråkmotoppen i Nordland – 923 meter över havet