Studentvecka 2018

Studentvecka 2018 har börjat! Det var länge sedan jag började mina förberedelser för att fira sonens student den 8 juni. För sonen innebär studentveckan att fira, fira och fira. Vilket jag förstår och vi ska också fira! Just nu är det planering som gäller. Det känns som att jag är i fas, vilket är otroligt skönt. Alla måsten är avklarade så som kostym och studentmössa, ja hela kitet liksom.  Studentplakat och ”hänga runt halsen”-grejer. Vi har även en banderoll som vi tänkte sätta upp hemma under tiden sonen är på ”champagne”-frukost.

Studentvecka 2018 – studentmottagning

Vi ska pynta och förbereda till den stora dagen. Som ni ser på bild har vi fina björkpinnar mot altanväggen. Ska till lite björkris också förstås. Vi har hjälpt grannen ta ner två stora björkar och jag lyckats spara så jag får fina björkdetaljer. Just där tänkte jag nämligen duka upp lite kallskuret, fruktfat och bubbel. Där kommer vi ha skugga en stund på dagen. För visst ska det väl bli varmt!? Tänk om regnet kommer på fredag. Vi har inte haft regn på flera veckor. Jo, i länet men inte i vår lilla by.

Studentmottagning i all ära men för vår del blir den väldigt liten. Vilket inte gör något alls, men glad för de som kan komma och fira denna speciella dag med oss. Som jag nämnde ovan blir det lite kallskuret, fruktfat, bubbel och plock. Nära inpå det blir det pastasallad med grillat av något slag. Däremellan mingel och firande som sig bör!

Till efterätt obligatoriska kalastårtan/marängtårtan som vi brukar ha vid skolavslutningar. Även denna ganska nära inpå övrig mat då sonen antagligen ska ut och partaja med polarna. I år blir det en liten tvist på den här tårtan då jag beställt en tårtbild av sonen som som dekoration, … ätbar dekoration i sockeroblat som jag beställde hos Tårtdekorationer på nätet. Gå via länken; sockeroblat till tårta. Hittade även strössel i gult och blått som ska få ligga runt bilden med lite spritsad grädde. Ja, det är tanken i alla fall, men verkligheten kan ju bli en annan. Är van vid det.

Ser så mycket fram emot denna dag och fira vår förstfödde skruttunge som gått och blivit vuxen. Dags att ta ett stort kliv in i vuxenlivet och lämna skoltiden bakom sig.

studentvecka 2018

Björkdetalj

Studentvecka 2018