I lördags kom lillasyster hit med en väninna och hennes två små barn. Vi skulle ha en visning hemma och presentera en testbaserad hälsoprodukt, och jag hade bjudit in några vänner. Jag bjöd på en dessert med limemarinerade jordgubbar med mascarponecréme och havresmulor. Den var riktigt fräsch och somrig. Jag bytte dock ut havre mot dinkelgryn, gick precis lika bra. Det går även bra att byta ut lime mot citron, samt lime curd mot lemon curd. Hittade receptet i en tidning med namnet ”Glutenfritt”.
Somrig dessert – recept
Här har ni receptet för 6-8 pers!
Marinerade jordgubbar
500 g jordgubbar
zest från 1 lime
1 msk honung (jag valde mörk honung från Spanien)
Havresmulor
50 g smör
½ dl farinsocker
½ dl mandelmjöl
2 dl havregryn, rena (jag valde dinkelgryn)
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
Limecreme
1 dl lime curd (jag valde lemon curd)
250 g mascarpone
saft från 1 lime
2 dl grädde
Gör så här:
1. Skär jordgubbarna i mindre bitar, blanda med limezest och honung. Marinera några timmar.
2. Sätt ugnen på 200°. Blanda ingredienser till havresmulorna till smulig massa. Häll ut på bakplåtspapper, grädda mitt i ugnen 12 min cirka. Rör gärna om.
3. Vispa lime curd, mascarpone och limesaft. Tillsätt grädden och vispa tills smeten tjocknar.
4. Montera desserten genom att varva jordgubbar, limecrème och kaksmulorna.
Allt går att förberedas dagen före, men lägg ihop desserten strax före servering så inte kaksmulorna mjuknar.
Det var riktigt trevligt och en intressant hälsoprodukt som presenterades, vilken jag nämnt förut. Men nu hinner jag inte skriva mer om det för ikväll startar ju Eurovision, lycka till säger jag till Robin Bengtsson! I år har jag inte hunnit lyssna på bidragen på ”Inför Eurovision”, har helt glömt bort det. Men lyssnar lite grann på Spotify nu. Trevlig kväll vänner!
Somrig dessert
Fruktbuffé
Så gottit & waoo vilka fantastiska bilder ❤️ …
/Kram
Ny adress ………
Åh, så gott det ser ut!