Miljöbil en drömbil

Miljöbil en drömbil. Jag minns inte om jag nämnt att vi bytt bil igen. Numera har vi två Volvo-bilar. Den gamla 850 ”taxen”, och en V60. Vit och fin. Vi har haft många bilmärken genom åren. Bilprat är inte min starka sida men jag vet bara att den ska fungera och helst aldrig krångla på något sätt. Vi har haft en hel del otur med de bilar vi haft, men det spelade inte direkt någon roll vilken typ av bil vi hade. Men den bil jag verkligen gillade och helst inte ville byta ut var nog Skoda Octavia VRS, men den hade tyvärr gått för långt och växellådan var slut. Den svarta Passaten vi hade gillade jag också, och likaså den Volvo V60 vi har nu.

Miljöbil med låg klimatpåverkan

Om man ska tänka miljövänligt, vilket jag tycker är viktigt men kanske inte alltid kan påverka hur mycket jag än vill. Då är ju en miljöbil ett klart val. Volvo V60 D3 som vi har nu är ändock lite miljövänlig. Den finns i två utföranden. Den ena har stor motor på 163 hästkrafter, och den andra har 136 hästkrafter och det är den vi har. Det gör den lite mer miljövänlig och bränslesnål i alla fall.

Nånting säger mig att det här inte är den sista bilen vi äger och det gör mig inget. Det är lätt att ge sig ut och bara kolla in lite bilar, och ännu lättare att fastna för en. Och börjar jag prata bilar med min man så ser ni nog oss hos en bilhandlare ganska så snart.

Med en eldriven bil behöver man fundera på hur långt man kan ta sig innan det är dags att ladda. Tänk er en supermiljövänlig Renault ZOE som är helt eldriven och har en räckvidd på 400 km. Eller en Renault KADJAR med bränslesnål dieselmotor.

Vår Volvo V60

miljöbil

Renault KADJAR