Klippa gräs med robotgräsklippare

 

Sponsrat inlägg i samarbete med Granngården

Att vakna på långfredagen och titta ut på ett vinterlandskap var mindre roligt. Det snöade hela den dagen och det kom rikligt med snö också. Som ni ser nedan så såg katten Tusse måttligt road ut av snön som kom. Nu har det dock töa bort det mesta och gräsmattan börjar sakta visa sig grön igen. Jag får lite vårkänsla men känner snabbt alla måsten pocka på sin uppmärksamhet.

Klippa gräs med robotgräsklippare

Med våren kommer pollen, rensa rabatter och klippa gräs. Men det är ju faktiskt något man kan göra något åt. Allergimedicin kan hjälpa mot pollenallergi. Rensa rabatter behöver du inte göra lika mycket om du har massor med perenner, de sköter i stort sig själva. Lite rafs och krafs kanske behövs. Men tänk om man slapp klippa gräs! Man kan förstås se det som ett träningspass men det gör inte jag. Då gör jag hellre 150 knäböj. Och har man tröttnat på gräsklippning så har Granngården ett brett sortiment har jag sett. Kanske en robotgräsklippare kan vara lösningen. Både bra för miljön och tidssparande.

Egentligen skulle jag kunna tänka mig att ta bort typ halva vår gräsmatta. Lägga dit skifferplattor och plantera mer buskar och perenner istället. Göra en trevlig oas, en liten minidjungel. Men det händer väl aldrig, och lite gräsmatta har vi förmodligen kvar i framtiden. Så vi funderar ändå starkt på att inskaffa en Gardena Smart Sileno, miljövänligt och tidssparande. Kanske inte så djurvänligt, så igelkottar får akta sig.

klippa gräs

Vårtecken

klippa gräs

Blå pärlhyacint i snö