Honung- och saffranspannkakor

Honung- och saffranspannkakor provade jag att göra i mellandagarna, för första gången. Har ni inte ätit pannkakor med saffran så måste ni prova det. Otroligt gott! Och visst blev de fina!

Receptet var från Myllymäkis julpannkakor, men det är i stort sett som ett vanligt recept på pannkakor, plus 2 paket saffran och 2 msk honung.

Honungshjärtat i smeten fick jag till efter ett antal försök, det sjönk ju rätt snabbt i smeten och blev inte så jättefint alla gånger heller. Jag använde en 100% naturlig, mörkt bärnstensfärgade honung. Visste ni att mörk honung har 20 gånger mer antioxidanter än ljus? Har precis hällt på lite på min kvargyoghurt ihop med olika frön och nötter. Yummie! Tänk också på att inte använda honung över 40° så ni inte förstör nyttigheterna. Här finns 18 fakta om honung.

Honung mörkt bärnstensfärgad och naturlig

Bee Honey är en stor flaska på 500 gram och mycket välsmakande! Hämtas från världens mest eftertraktade honungsproducenter i norra Spaniens bergstrakter. Jordarna där bina samlar in sin nektar är rik på mineraler och honungen mognar långsamt i vaxkakorna eftersom nektarn samlas in efter hand som blomningen pågår. Tack vare det höga fruktosinnehållet har den lägre GI än vanligt socker. Det gör den till ett bättre alternativ för att söta drycker eller bakverk.

honung

Honungshjärta – sött och skört

honung

Färdiggräddade pannkakor med blåbär och grädde