Välja gymnasielinje – ett viktigt val

Välja gymnasielinje, då är det perfekt att gå på öppet hus. Även om man vet vad man vill, eller inte.

Idag har vi varit på öppet hus i Alléskolan för att kikar på restaurangprogrammet. Javisst, dottern är fortfarande fast besluten att det är det enda hon behövde kika på idag. Inget annat var intressant. Och om hon var 100% säker innan så är hon nu 110% säker att det är kock hon vill bli.

Välja gymnasielinje – ett steg närmare vuxenlivet

Nu går hon i 8:an så det kan självklart ändra sig men jag tror nog minsann att hon vet vad hon vill denna lilloppa! Vi fick ställa frågor och lyssna på två supertrevliga tjejer som nu går restaurangprogrammet. Första året får man prova på alla olika delar, konditor, servering etcetera. Inför andra året väljer det sin inriktning. Så i dotterns fall förmodligen kock om hon inte ändrar sig under årens lopp. Många veckors praktik, även utomlands kunde bli aktuellt om man vill det.

Vi gick även bort till själva restaurangen, som ligger i en byggnad mittemot skolan. Där hade elever fullt sjå med att lägga upp dagens lunch till sina matgäster. Superbra att man kunde stå utanför och kika in genom skyltfönstret.

Men vi fick även gå in lite längre och kika på lokalerna där. Vi föräldrar fick stanna efter en bit för hygienens skull men dottern fick kika in i köket. Hon är supernöjd med dagen och vi fick veta att alla har känt sig välkomna på detta restaurangprogram, man välkomnar och tar hand om varandra. -Det sitter liksom kärlek i väggarna här, uttryckte sig läraren som vi guidning av. Känns riktigt bra!

Nu blir det ”Så mycket bättre” på TV, Jill Johnson och Danny, kan inte bli bättre,…eller jo! Trevlig lördags kväll!

 

välja gymnasielinje

Stök i kök