Den bästa försäkringen

Den bästa försäkringen. Minns ni när jag skrev om att WHO rekommenderar minst 10 000 steg per dag för att klassas som aktiv. När jag förstod att gränsen för 5000 steg var att klassas som stillasittande blev jag ganska fundersam och orolig. Särskilt eftersom jag har ett ganska så stillasittande arbete som medicinsk vårdadministratör och arbetar vid datorn mestadels. Det här är inte acceptabelt och jag måste verkligen tänka mer på att aktivera mig på olika sätt, och inte enbart på gym och hemmaövningar. Jag måste ut och röra mig, gå och gå,…gå och kanske jogga lite också. Intervallträning typ, det skulle passa mig.

Bästa försäkringen – din egen hälsa

Jag vet ju tyvärr att det tar emot att komma iväg på de där promenaderna. På hösten kan det vara lite enklare, med skogen full med bär och svamp liksom. Så tankarna far iväg på det som kidsen önskat sig i några år. En hund. En vän för livet. En som verkligen måste komma ut och aktiveras och tar hela familjen med sig. Ja jo, jag vet att till slut kanske man får påminna kidsen om att faktiskt gå ut med hunden de så gärna ville ha. Men det bekymrar inte mig. Vill någon inte gå en dag, så går jag mer än gärna.

Det är ju den bästa försäkringen, att ta hand om sig själv och sin egen hälsa. Familjen och vovven! Men det är ett stort ansvar och många viktiga punkter att diskutera innan. Försäkringar, vaccinationer, dressyrkurs med mera.

Och så var det ju det där att familjen ska bestämma sig för vilken ras vi vill ha. En stor, en liten, långhårig, korthårig fäller eller inte, hona eller hane och så vidare. Blir det helt hopplöst svårt så får vi väl skaffa två hundar!
Fast våra katter kanske inte skulle bli så glada.

Kan man skaffa hund efter katt?

bästa försäkringen

Källa: Pinterest

2 thoughts on “Den bästa försäkringen

Comments are closed.