Visa uppskattning och att sända en tanke

Många gånger har internet räddat min tankspriddhet när det gäller uppvaktning. Perfekt att man kan skicka blommogram till svärföräldrarna till exempel när de fyller år, som bor 20 mil ifrån oss. Och de blir så glada när det dyker upp överraskningar vid dörren. Att någon har tänkt på dem och verkligen engagerat sig. Självklart blir de ju allra gladast av att man själv står där vid dörren och ringer på.

Visa uppskattning och omtanke

I allmänhet så tycker jag att vi borde göra det mer, alltså visa uppskattning, visa att man gjort något bra och att man tänker på en annan människa. Inte bara när det är födelsedag, utan annars också. Vi vet ju alla att tiden är knapp och dagarna flyger förbi, även fast det är exakt lika många timmar på ett dygn som det alltid varit. Det gäller att ta sig tid och det handlar om vad man prioriterar. Särskilt viktigt inom din egen familj, att tillåta sig stanna upp och bara lyssna.

Det behöver heller inte vara något som kostar, det kan ju vara att man slår en signal och pratar med någon man inte pratat med på länge. Jo, det blir ju samtalskostnad förstås, men ni förstår ju. Ibland kan jag få sådana ryck, att jag helt plötsligt ringer upp någon bara för att jag just då började tänka på den personen. Det var länge sedan nu, så jag kanske ska göra det snart igen.

Det är även enkelt att visa uppskattning med ett gåvokort. Att sända en tanke som kan leva kvar ett tag, antingen i form av en kokbok av Markus Aujalay som kan tillföra massor med nya smakupplevelser, eller så hjälper man Barnfonden att hjälpa. Samarbetet har pågått sedan 2010 och familjer i Kambodja har fått fruktträd och barn i Etiopien har fått skolböcker. Gillar man inte materiella ting så är ju det perfekt! Samtidigt som du skänker en vän eller en familjemedlem en tanke, så hjälper ni även andra.