Frisk luft och luftfuktighet

Frisk luft i mina lungor. Idag satt jag ute i solen en stund på eftermiddagen, den är varm nu. Men vinden är fortfarande kall, sval och frisk. Det märks att värmen sakta smyger sig på, även inomhus då vi fått stänga av varmluftspumpen ett par gånger redan. Stängde av den helt innan jag gick och lade mig för att sova igår kväll. Det var så varmt och då är det svårt att somna tycker jag.

Det ska vara svalt i sovrummet men då vi bor i enplanshus och det varit inbrott i området känns det inte så roligt att ha sovrumsfönstret öppet på natten. Vi kan dock ställa om varmluftspumpen på sval luft, men det blir snabbt kallt i hela huset istället. En typ av luftrenare skulle vara fiffigt att ha. Sovrum är en stor samlingsplats för damm, och inte bara det utan även kattens pälstussar som nu ligger överallt så här på våren. Kanske man kan förebygga allergier, men lite smuts är nog bra att ha runt i kring sig men just i sovrummet skulle det vara nice att ha det lite renare. Helt kliniskt kommer jag då aldrig att få det ändå.

Frisk luft med växter

En luftrenare på jobbet, det vore ju något. Jag jobbar på kontor och luften är torr och det blir lätt dammigt. En gång om året har vi storstäd och det är inte alltid man hinner med att damma själv var och varannan vecka. Därför vore en luftrenare optimalt skulle jag tro. Men vi har bestämt oss för att fylla våra rum med växter för högre luftfuktighet. Då kanske min kroniska rinnsnuva bli bättre.

Fjädersparris

Sval och ren luft är även viktigt så att man exempelvis känner sig mer utvilad och kan prestera bättre på jobbet, gymmet eller i skolan. Kroppens immunförsvar får vila och du håller dig friskare genom att andas ren luft. Frisk luft är såklart det bästa, att vara utomhus. Men vi sitter inomhus på kontor en stor del av vår vakna tid och växter är bra för både hälsa, kropp och själ!

frisk luft

Kantdracena och Monstera

dracena