Glutenfria semlor – Paleo och LCHF

Självklart ska väl vi också mumsa semlor när det varit fettisdag! Då jag som ni redan vet försöker ändra mina vanor med vad jag stoppar i mig så letade jag på ett recept på glutenfria semlor! Även paleo och LCHF. Numera undviker jag vitt mjöl och vanligt socker, bland annat. Dragit ner på kaffe rejält. Äter inte chips eller godis. Det går riktigt bra och jag tror att hela min livsstilsförändring i stort hjälper till. Läser mer under kategori ”må bra” om ni är nyfikna.

Glutenfria semlor – Paleo och LCHF

Vi åt och njöt av dessa godingar igår, förutom tonårssonen som inte åt alls, och tonårsdottern åt locket. Men jag tycker de blev supersmarriga. Valfritt om man vill ha sötning alls i förstås, men i dessa är det kokossocker och en skvätt honung i fyllningen. Man kan nog byta ut mandelmjölet mot annat om man är allergisk. Grädden är av kokosmjölk och lite vaniljpulver. Ät och njut!

Har ni njutit av några semlor, vanliga hederliga eller mixat ihop egna?

glutenfria semlor

Glutenfria semlor
( 4 st)

2 ägg
100 gram kokosgrädde
4 msk dinkelgryn
5 msk mandelmjöl
3 msk kokossocker
2 msk kokosmjöl (aman prana)
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
3 krm kardemumma
2 krm vaniljpulver

Mixa samman allt och låt degen vila i 5 min. Forma sedan till fyra runda bullar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i cirka 20-25 minuter i 150 grader.

Fyllning:
6 st färska dadlar
1,5 msk kokosmjölk eller annan nötmjölk
0,5 dl mandelmjöl
En skvätt Forever-honung

Mixa till en massa. Späd ev. med mer kokosmjölk om den är för hård, eller mer mandelmjöl om den är för lös.
Kokosmjölk och vaniljpulver som grädde.