Kyla ner eller tina upp

Vår luftvärmepump går varm än den här konstiga kalla trögstartade sommaren vi har i år. Jag hoppas att värmen kommer snart, och det gör den ju. Men tills dess får luftvärmepumpen vara på. Och den gör ju även sitt jobb även om det skulle bli 30 plusgrader och värmebölja. Med ett enkelt knapptryck blåser den istället kallt och kyler ner hemmet så mycket man önskar. Isbjörnar inne och brunbjörnar ute. Nä, inte riktigt för jag är en riktig frysloppa. Perfekt också om man behöver torka tvätten snabbt. Ställer in den på stark varmblås och riktar utblåset rakt ner mot tvättställningen.

Apropå att kyla ner. Förra året råkade vi förstöra ena takluckan på husvagnen. Vet inte om det hade att göra med att vi åkte med den öppen ute på stora vägarna,…antagligen var det väl så. Men hur som helst, nu har vi hittat någon som säljer en taklucka begagnad för att bra pris. Suveränt! Och dem säljer den för att de satt in a/c i deras husvagn, och när jag tänker efter så är ju det en bra idé. Det skulle jag ha behövt när vi nyligen var på husvagnssemester och det var döhett i husvagnen. Fick ju ställa takluckan, som inte var trasig, på vid gavel för att ett par timmar senare vakna av att hela husvagnen var ganska så nedkyld. Med a/c borde det bli mer behagligt kan jag tänka mig.

Polarpumpen.se finns flertalet luftvärmepumpar och annat, och faktiskt även a/c till husvagn och husbil. Och när jag kikade in där, så ploppar en ruta upp från kundservice, en supertrevlig Tobias stod till tjänst. Bra service!

De har även bra energispartips på deras energi-blogg. Och det är ju värdefullt. Tror jag bokmärker sidan.

One thought on “Kyla ner eller tina upp

Comments are closed.