Fredag med plugg och besök

Äntligen fredag inte sant? Idag har jag varit hemma och pluggat diagnoskodning inför tentan på måndag. Jag fick också ett trevligt besök av en inspirerande jättetrevlig bloggerska vid namn Helena.

Nu tänkte jag försöka komma ikapp bland alla mina foton. Har ju inte visat den här lime- och passionscheesecaken jag gjorde när syrran med familj var hos oss i påsk. Om jag minns rätt, så är receptet från en av Åses fina böcker. Grejen med den här cheesecaken är att den innehåller ju bland annat mandelmjöl och osötad sötning. Heter det så?…jaja hur som så hade jag ingen osötad sötning hemma så det blev helt osötat. Okej, lite strösocker i botten blev det. Men med vaniljglass till så var den ju helt okej. Gör jag den igen så blir det sötning i.

Lime- och passionscheesecake

Anthon Bergs lakritsägg

Oj vad vi åt en massa gott i påsk. Har till och med kvar massor med lakritsägg som ju är så där dundergoda. Påskfjädrarna tog jag bort från plommonträdet idag, tulpanerna är på väg att vissna och påskriset åker snart ut. Kände när jag kom tillbaka till jobbet efter påskledigheten att här krävs att lyfta lite vikter snart igen om jag ska hålla mitt ryggont borta. Har inte gymmat på ett gäng veckor så det var verkligen skönt att komma igång igen.

Påskris

Och så hittade jag ju en pärlhyacint till slut, väldans nära i min egna lilla ort hos trädgårdsmästaren. I mina rabatter petade jag ner förra årets pärlhyacintlökar, och de tittar faktiskt upp nu, knappt. Kanske hamnade de för långt ner i jorden.

Önskar alla en finfin fredag! Tjing!

Pärlhyacint

2 thoughts on “Fredag med plugg och besök

Comments are closed.