Skoda Octavia och reservdelar

Hur kan man tycka om en bil så mycket. Jag menar vår Skoda Octavia VRS såklart. Kanske för att den helt enkelt är bra, och vit! Visst, den blir fort skitig men det ser jag bara som något positivt för till slut vill man inte köra runt i den för att den blir pinsamt eftersom det syns så väl att man inte tvättat/vårdat bilen på ett bra tag. En annan sak är att det är en DSG-dubbelkopplingslåda i vilket betyder att jag kan välja om jag vill köra manuellt eller automat. Hur bra? Kan till och med växla via ratten, RallyLisa here I come!

Vårda bilen ska man ju göra så den håller länge, för vem orkar byta bil hela tiden. Hrm,..jo nu har ju vi ägt några stycken bilar genom åren. Både bra och mindre bra och helt sanslöst dåliga bilar. Det är ju faktiskt som att köpa grisen i säcken, man vet aldrig vad som döljer sig under huven. Och denna var väl inte helt felfri från början heller, men nu är den tipptopp! Stora servicen är klar, vilket innebär kamremsbyte, vattenpump, spännrullar, oljefilter, bränslefilter, luftfilter, kupéfilter och oljebyte. Så nu kan vi rulla ett gäng mil till, för kör bil gör vi otroligt mycket så det bara måste hålla. (Ja, jag fick hjälp med att sätta ord på det här) bilprat är inte riktigt min grej, de fastnar liksom inte. Spännrullar,…har man inte det i håret?

I helgen bytte vi till sommardäck på vår Skoda Octavia,..och det blir ju som pricken över i, körsbäret i drinken, helheten liksom.

skoda octavia

Skova Octavia VRS

Jo som sagt vi kör mycket bil,..men man kan ju drömma om att byta ut taxen en vacker dag. Vår gamla Volvo 850 till exempel mot en Lexus NX Hybrid!…hur snygg?

Alltså will.i.am är ju cool,..och musiken sen då,…Dream oooon.

2 thoughts on “Skoda Octavia och reservdelar

Comments are closed.