Mitt gröna val av dryck

När jag jobbar hemifrån en dag i veckan så brukar jag göra mig en viss typ av dryck. Denna gröna dryck, smoothie, är otroligt god. Det kan tyckas annat med ingefära och spenat, men det fungerar faktiskt och så är det ju oerhört nyttigt också.

Så eftersom fredagens tema i Malins fotoutmaning är ”Mitt val av dryck”, så passade jag på att fotografera när jag mixade ihop en. Har ni inte gjort en sån här grön dryck förut med banan i, så vill jag bara rekommendera att inte ta en alltför övermogen banan. Jag gillar åtminstone inte den smaken då, den blir för söt och sliskig.

Ett av mina tips är också att förbereda med fyllda påsar i frysen. Jag sköljer av lite bladspenat och river färsk ingefära och så portionerar jag upp det i fryspåsar. Bara att ta fram när du blir sugen, och då är ju hälften redan klart. Spenat och ingefäran tinar upp väldigt snabbt. Bara skiva en fin banan och pressa en apelsin. Jag brukar bara klämma ner saften i mixern för hand. Förbereder också med en isbit i glaset som får halvsmälta lite innan drycken är klar. Då blir den också lite kallare vilket jag tycker är gott, och inte riktigt lika tjock. Vill ni ha den ännu tunnare så ta två apelsiner.

Så mixar jag ihop allt till en grön smoothie som smakar yummie!

 dryck
Ingefära, banan, bladspenat och apelsin.


The green smoothie

smoothie
Yum!

dryck
Mitt val av dryck

7 thoughts on “Mitt gröna val av dryck

  1. Jag kör något liknande fast med syrligt grönt äpple istället för banan och apelsin. Gott och så smidigt sätt att få i sig en massa nyttigheter. Smart idé att portionsförpacka i frysen. Ibland kör jag köpe-fryst spenat som jag tar fram kvällen innan.

  2. Ser lite skum ut, tycker jag – men den är säkert precis så god som du säger! Och nyttig!!! :-)

    Häromveckan hade ICA ett erbjudande kopplat till kundkortet på en blender. Jag var i valet och kvalet om jag skulle köpa den. Ångrar lite nu att jag avstod… För gojsa ihop såna med en stavmixer direkt i glaset eller så, skvätter väl ner hela köket!?

  3. Det där måste jag skriva upp med en gång! Låter verkligen jättegott. Fyra ingredienser som alltid finns hemma hos mig, toppen! Tack för tipset :)
    Ha en fin helg!
    kram kram Malin

Comments are closed.