Lagen säger – varva a-traktorn 5000 varv

Jag förstår ingenting. Vad är det för typer som skriver lagen ibland kan man undra? Borde inte personen ifråga veta vad det hela handlar om?.. Jag pratar om a-traktor. Kan börja med att säga så här. Varför skriva en lag som i slutändan gör att allt bara fallerar och skadar, istället för att det ska komma ut något bra utav det.

Om man som vår son, vill ta moppekort men köra en a-traktor. Ja, det går alldeles utmärkt att köra a-traktor med moppekort. Så långt allt väl. Den ska dock gå i max 30 km/h, ..MEN i 5000 varv! What? Om motorn går i 5000 varv, vad händer då. Jo, motorn går nog sönder ganska så snabbt, den drar litervis med bensin, det blir snordyrt och miljön?!…herregud miljön?

Och kan ni tänka er att. Om vår son är ute och kör med a-traktorn i 30 km/h, men istället bara på 2000 varv för att skona motorn, miljön och komma billigare undan (vilket går att ordna), jo då förstår ni så är det emot lagen!! Alltså jag blir tokig, varför liksom, varför?? De tillåter alltså bara att a-traktorn gör 30 km/h på 5000 varv!! Och skulle de ha överseende med det, om de nu skulle stoppa någon som kör a-traktor i 30 km/h, MEN i 2000 varv. Såklart inte. Ooonej, det är ju olagligt och då gör de tjänstefel.

Gör de så här med flit, kanske för att de inte vill ha a-traktorerna på vägarna. Jag vet inte, jag vet bara att det är helt sjukt. Så vad gör man?

a-traktor

One thought on “Lagen säger – varva a-traktorn 5000 varv

  1. Jo, tack! Jag vet precis hur knäppt det där är!! :-( Man kan bara ha dem i lagligt skick när man besiktigar, sen byter man grejer och blir kriminell – om man vill att grejerna ska hålla. Bara till att hoppas att man inte möter nån snut… SUCK!!!

    Vår son var nog typ den enda i hela A-traktorgänget som aldrig blev stoppad och kollad!?

    Den enda killen som verkligen ALLTID körde i bara 30km/h, blev ändå straffad när han blev stoppad – för att bilen inte var laglig. Till på köpet fick han exakt samma påföljd som en kille som också hade olaglig bil och dessutom ALLTID körde så fort det bara gick (och han blev givetvis tagen just i en hastighetskontroll). Det blev både böter och indraget AM-kort. :-(

    Det är nog tyvärr precis så som du skriver: De vill helt enkelt få bort de här fordonen från vägarna/trafiken…

Comments are closed.