Första försöket som ”ny” i fotoutmaning

Kan det vara så att jag tar mig vatten över huvud nu? Men jag chansar. Har gått med i en fotoutmaning där man varje fredag fotograferar efter ett specifikt tema, och det är hos Malin reglerna för detta finns om någon utav er skulle vilja prova. Skall pågå hela detta nya år, varje fredag med nya teman,..och man kan vinna något också! Man är ju självklart med när man hinner. Och nu hann jag i sista stund skulle jag tro.

Temat denna fredag, som ju alltså är den första, är ”ny” eller ”nytt”. Jag har faktiskt något nytt att visa och det är ju precis som det ser ut. På mellandagsrean passade vi på. Ny kaffekopp från Lagerhaus och i kaffekoppen även nybryggt kaffe från vår nya kaffemaskin Philips Saeco Xsmall. Den maler hela kaffebönor och kan skumma mjölk. Kaffet blev riktigt gott, i alla fall med de bönor vi har valt att köpa denna gång.

kaffekopp
Mmm kaffe!

kaffekopp

Ny kaffekopp

Kaffekopp och kaffemaskin

4 thoughts on “Första försöket som ”ny” i fotoutmaning

 1. Superfin kopp och jättekul att du vill vara med. Något vatten har du väl ändå inte hällt över dig *ler* du är ju bara med när du själv vill och jag tycker du lyckades alldeles utmärkt! Här har vi idag haft kalas, därför ett sent svar. Länken var jättebra första gången. Min länk gjordes för att se om det fungerade :-) men att sen få bort den var klurigare.

  Kram kram Malin

 2. För egen del har jag ju den där ”fotoutmaningen” att börja använda mobilen som kamera att ta i tu med. Nu har jag peppar-peppar lyckats få liv i kompaktkameran igen, fast att jag trodde att den var helkörd häromdagen – men eftersom den blev så full med damm inuti objektivet när den var med vid allt byggande ifjol, så har jag ändå planer på att pensionera den. Vill ju egentligen lära mej använda mobilkameran och instagram mm – men tar lixom inte tag i det!? <:-)

  Ja, ja…

  Är eran kaffemaskin enkel att rengöra??? Jag har dissat den prylen hittills på grund av att jag tycker de verkar lite svårdiskade? Det där med att ha mjölk i dem måste ju kräva mer hygien än om man bara brygger med vatten, menar jag? Egentligen dricker jag inte kaffe med mjölk i, men köper jag nån gång automatkaffe (tex på IKEA-restaurangen) så väljer jag gärna nån lattevariant. :-)

  Det var förresten en rätt bra idé du hade ang att byta tema/design på bloggen. Jag har inte gjort det på flera år, tror jag… Men nu funderar jag på hur man skulle kunna göra så att den där förbonkade reklamen som ligger överst på sidan lixom blir en del av headern…? 8-)

  1. Ja det måste du absolut. Jag funderar redan på nästa fredagstema, och det därefter. Gäller att vara ute i god tid.

Comments are closed.