Balans och det gyllene snittet

Äntligen fredag vänner! Och fredag betyder fotoutmaning hos Malin. Kika gärna in där om ni vill se fler tolkningar. Kanske ni blir sugna på att vara med själva! Än så länge har jag lyckats vara med varje gång sedan det börja, men vi får väl se hur det går. Det ska ju hålla på hela året, och ska bli väldigt roligt.

Temat för dagen är ”balans”. Och vad passar bättre än att se dottern balansera i pulkabacken. Till månadens sista tema får vi även ett fototips av Malin. Temat är ju som sagt balans, och med andra ord harmoni som man kan få i bilden när man använder sig av det gyllene snittet! Kallas även tredjedelsregeln.

Kort och gott ska du tänka dig bilden i nio rutor, och där linjerna möts (lodrät/vågrät) ska du placera ditt motiv. Jag är inte 100% säker på om jag lyckats på bilderna nedan. Kanske får ställa in rutnätet på kameran nästa gång och öva lite.

Nu ska det bli kul att se hur ni andra har tolkat utmaningen! See you!


Det gyllene snittet, kanske

balans

Tredjedelsregeln, inte riktigt

balans

Balans men ur fokus

7 thoughts on “Balans och det gyllene snittet

  1. En skön balans tolkning tycker jag! Det är inte lätt att hålla balansen på sådana. Provade min inlines i somras efter några års paus… skön syn :) Fortsätt jobba tredjedelsregel *ler*

    kram kram Malin

  2. Balans men ur fokus… rätt härligt egentligen. Att vara både i balans och i fokus är inte helt lätt!
    Fina bilder du bjuder på!

Comments are closed.