Tjejen som gillar att baka

I söndags bakade dottern chokladsnittar. Att äta dessa är en nostalgitripp. Hamnar många år tillbaka på Gotland, det är sommar och min farmor bor där och bakar ofta chokladsnittar och annat. Jag berättade det för dottern och hon minns, gammelfarmor, även fast det nu var några år sedan de sågs. Farmor blev 95 år och lever i våra minnen idag. Saknar.

Kakfatet med lilla fågeln på är ifrån WWF Pandakatalogen som dottern sålde ur i år.


Provsmaka


Chokladsnittar på kakfat


Gott!

2 thoughts on “Tjejen som gillar att baka

  1. Åh, så gott!! :-)~ Min svärmor bakar ofta den sorten. Däremot kan jag inte påminna mej att min farmor gjorde det, men hon gjorde en massa andra supergoda kakor. Särskilt minns jag några kringlor som var alldeles himmelska!! Önskar att jag hade haft vett att be om receptet till dem innan hon gick hädan… :-( Saknar recept till flera olika maträtter också som hon gjorde, tex kåldolmar… Lär nog aldrig nånsin mer få äta så goda kåldolmar som hennes! <:-) Det är ca 25 år sen hon dog…

    Kul och lite annorlunda med en Suzuki som A-traktor!! Här byggdes det på gamla Volvo-bilar. Lär förresten finnas nån Suzuki-modell som är helt perfekt att göra om till A-traktor, men jag kommer inte ihåg vad den heter. Tror inte man behöver göra nåt mer än spärra växellådan!? Sonen jobbar på en verkstad där de servar bland annat det märket, och för ett tag sen hade han en sådan A-traktor inne där. :-)

Comments are closed.