Den 1:a advent hände

Jag tror jag ligger lite efter. Första advent hände, och vi har haft besök hela helgen av syster med familj. Jättemysigt och trevligt att träffas igen. Har däremot inte hunnit tänka på att ens ta fram jullådorna och få fram adventsfatet. Men lite hastigt och lustigt sprang jag igår in på Clas Ohlson och köpte såna där 1234-ljus. Inte de jag egentligen ville ha, men de får duga. Så då hade vi i.a.f 1:ans ljus att tända i morse, i en typ av kruka jag skramlade fram. När sällskapet åkte hem bäddade dottern in ljusen i mossa som legat i en påse på vår altan sedan jag och mannen hamstrade från skogen för ett tag sedan. Ser lite brandfarligt ut,…så det får vi nog göra om. Men det första, högsta, ljuset är tänt och vad mer har hänt…

advent

Inte så mycket mer än att vi har umgåtts och ätit gott. Besökte Lek & Buslandet till alla små barns förtjusning så de fick springa av sig lite. Tonåringen däremot var med papps och kapade a-traktor. Spännande och lite kul tyckte han och jag ska be om ett par bilder så får ni se någon dag.

De där JUL-bokstäverna i betong köpte jag i ortens lilla kiosk, gillar dessa och de får stå i fönstret. Den fina orkidén blommar länge till hoppas jag, annars får jag fylla fönstren med vita, vad heter de nu, julliljor…ni vet såna där lökar med lång stjälk och så. Och så måste jag ju ha hyacinter,…vita och kanske en blå också. Till slut kom resten av jullådorna fram och nu lyser stakar och stjärnor fint i mörkret utanför.

Gillar verkligen de där industrilamporna jag hittade på Gekås. På den väggen har jag en jättestor klocka (Ikea), men fick en jättekul idé att jag skulle vilja blanda in ännu fler klockor på den väggen, i olika storlekar och design. En liten parentes bara.

Hoppas ni haft en fin första advent vänner!

 

One thought on “Den 1:a advent hände

Comments are closed.