Fotomässan gav inspiration

Efter lite förkylningsbaciller är jag nu på fötterna igen. Feber, ont i kroppen och allt det där. Som tur var hann jag bli någorlunda frisk så jag kunde följa med till fotomässan i Älvsjö igår. Bokat sedan ett tag tillbaka, och det här såg jag ju fram emot. Och med lite värktabletter och nässpray klarade jag mig igenom bussresan fram och tillbaka.

Som ni ser nedan fanns det bildutställning, och vilka fantastiska foton en del kan få till! Några av mina favoriter fotade jag med mobilen. Min egen kamera lämnade jag hemma, men hade jag vetat att man kunde rengöra sensorn så hade jag gärna tagit med den. Vi lyssnade på två föreläsningar, ”Kom igång med Lightroom” och den andra ”Låt ljuset bli din bästa vän”. Kände igen många av de tips man fick, men en del var nya, som t.ex att man kan ha stor användning av ett helvitt paraply!

Nu funderar jag ju på om jag ska byta redigeringsprogram eftersom de pratar så gott om Lightroom. Jag har ju egentligen CS6, ska jag byta till Lightroom nu då? Köpte boken ”Lightroom 5 från början” på mässan, men jag har ju inte själva programmet än. Man kan tydligen prenumerera på det för 105 kr/mån och då får man uppdateringar med tiden m.m. Jag måste fundera…

fotomässan
Kossa Mu

fotomässan
Hugin och Munin med …någon rovfågel

fotomässan
Olympus,..så tuff eller hur?

Så många kameror och objektiv det fanns, och denna ovan skulle jag gärna ha…som en extrakamera. Jag har ju provat något liknande en gång i tiden, en spegellös systemare Sony Nex-5N, men bytte tillbaka till vanlig systemkamera Canon. Men det är något med dessa som jag lockas av. Dör lite…

Jag kände inte på några kameror alls faktiskt, ej heller några objektiv. Men jag vet ju att jag inte har råd nu i alla fall. Dumt,…jag vet. Kunde ju åtminstone ha provat lite olika objektiv och andra kameramärken för skojs skull.

I det stora hela fick jag väldigt mycket inspiration och jag tände till igen känner jag,…fotograferingen har liksom hamnat lite i skymundan som så mycket annat. Jag är glad att jag var på fotomässan och kommer dit nästa år igen! Plus! Att jag ska blåsa liv i min medlemssida på fotosidan.se igen har jag tänkt.

fotomässan
En modell i cool klänning

4 thoughts on “Fotomässan gav inspiration

  1. En stor fotomässa hade kanske varit precis vad jag behöver för att komma igång med fotograferandet igen!? Gissa om jag är avis på dej!! :-)

    Kan nada om Lightroom, men är du motiverad så klarar du säkert av att lära dej det. :-) Jag har inte ens lyckats förmå mej att lära mej PS Elements ordentligt, utan håller envist fast vid mitt stenåldersbildbehandlingsprogram som väl snarare är tänkt att användas av barn än av seriösa fotografer. :-)

    Svar: Ja, visst är Anders ett knäppt namn på katten!? :-D De fick honom av sin granne, och han i sin tur skaffade den nångång i våras eller så. Fick den av en person som heter Anders, och då fick katten helt sonika heta likadant! :-)

    1. Kan inte heller något om Lightroom, men det blir till att plugga lite då och då. De pratade gott om Lightroom, det är det man borde ha typ. Så jag har höga förväntningar nu.

Comments are closed.