Dråpligt neonljus är sammanfattningen

Sonens 15-årsdag var som sagt kort och gott ganska uppåt väggarna heltokig fast på ett roligt sätt, dråpligt liksom. Jag har skrattat så mycket att tårarna runnit. Dagen började med lite skönsång och frukost på sängen. Just då fick han present av farmor och farfar, som dock råkade avslöja den största presenten i födelsedagskortet. Men vad gör det, han visste ju redan att antingen blir det moppe eller a-traktor. Och det blev en a-traktor. Dessvärre har den inte hunnit bli klar i tid, vilket var tanken från början. Men med ett jätteleende gick han glatt upp ur sängen och ville genast åka och titta på den.

Jag och dottern åkte till gallerian för att köpa present till honom från henne själv, och jag behövde lite presentpapper och annat. Under tiden åkte de andra iväg för att titta på a-traktorn. Just där och då krossades visst sonens ”drömbild” han hade, för han sa knappt flaskhals och såg väldigt trumpen ut tydligen, fick jag ju höra senare. Kommer in mer på det senare. Jag och dottern kom hem, vi fixade med tårtan och slog in presenter, samtidigt som mannen och morfar försökte muntra upp sonen igen.

Det blev dags för tårta och lite presenter. Vi hade ju köpt både bilmattor, blåa neonljus till instrumentbrädan, doftgran och annat. En del tänkte vi sätta in i a-traktorn som lite piff, men nu blev det ju inte så. Och ju fler presenter han öppnade desto gladare såg han ut, när han förstod att det går ju faktiskt att piffa till a-traktorn och det är ju det som är det roliga också. Att sätta sin egen touch på den.

Så kom han till dotterns present som han verkligen tokgillade, en neonlampa i blått! Och vi vart så exalterade allihopa och skulle börja släcka ner och jag skulle ta en bild och i med kontakten.., krasch sa det! …så råkade han tjonga in det i elementet. Först blev vi alla väldigt förvånade, för att i nästa stund brista ut i gapskratt. Sedan lugnade vi ner oss en stund, för att i nästa stund skrika rakt ut när en ballong smällde. Ja vi blåste ju upp två ballonger till dotterns förtjusning. Hur som helst. Det var ju för dråpligt att lampan gick sönder som han var supernöjd och glad över, när dagen började så tokigt och därför åkte de och fixade en ny lampa direkt.

Det var så mycket mer tok som hände den här dagen men det skulle bli alldeles för långt om jag skrev ner allt här. Och mer om själva a-traktorn i ett annat inlägg. Nu är det fokus på teoriprovet imorgon! Pepp pepp!

Ain´t nobody gonna stop this flow

3 thoughts on “Dråpligt neonljus är sammanfattningen

  1. Kul med A-traktorn!!! :-D Vad är det för bil den är byggd av???

    Vår grabb och flera av hans kompisar körde också såna – den första köpte vi och den andra byggde han själv. :-) Dottern däremot ville inte, utan höll sej till moped. Synd bara att det ska vara så gott som omöjligt att ha A-traktorerna i lagligt skick… På nåt mirakulöst vis klarade vår son sej ifrån allt vad poliskontroller heter, men det var många andra som blev tagna. Än körde de för fort och än var det för många växlar eller för få växellådor… De fick både böter och indraget körkort… :-(~

    1. Jo det är kul, dessvärre är den inte besiktigad än då de måste kapa den på hälften typ och göra ett flak. Så som du säger så är det inte helt lätt med den lagliga biten, men vi kommer dit så småningom. Det är en Suzuki Vitara,..kommer bli häftig. Men för tillfället ser den rent ut sagt för j*vlig ut.

Comments are closed.