Utsikt över Prag och Pragborgen

Gokväll! Jag väntar ivrigt på att Vikings ska börja, även fast jag redan sett säsong 2. Den är värd att se igen!

Men fram till dess tänkte jag visa resten av vår första dag i Prag. Jag slutade ju senast med att vi åt en god lunch på en inner/bakgård via gatan Lazenska. Därefter strosade vi vidare i den magnifika staden på lillsidan, alltså Lessertown, igenom Less Town Square och vidare uppför den långa breda trappan som leder mot Pragborgen. Och wow den utsikten! Och där finns slottet och katedralen. Vi gick in i katedralen, och jag skojar inte, det är otroligt stort! Går inte att beskriva och ingen bra bild har jag heller.

Sedan gick vi vidare neråt för ännu en lång trappa  åt andra hållet och möttes av musikanter och tiggare. Lite längre ner doftade det gott där man kunde köpa massa friterade godsaker av något slag. Tog en bild från höften där men det blev inte bra. Därefter hoppade vi på tunnelbanan och tog oss över till gamla stan och den astronomiska klockan!

Mer om det senare vänner för snart börjar ju Vikings!
Zámecké Schody (Slottstrappan)

slottstrappan


Utsikten!

slottet
Slottet

pragborgen
Detaljer


Jahapp, så hamnade jag på bild också…

En vacker fontän med slottet i bakgrunden


Hrm, bara en liten del av katedralen


Staré zám schody (De anställdas trappa)

2 thoughts on “Utsikt över Prag och Pragborgen

Comments are closed.