Mossigt blött bland trattkantareller

Idag åkte jag och mannen till skogs i jakt på trattkantareller. Ju närmare skogen vi kom desto värre blev vädret. Tog som tur var med mig ett paraply för när vi kom fram regnade det ganska ihärdigt. Inte lätt att plocka svamp med en hand men efter en kvart slutade det regna. Vi hittade ett gäng trattkantareller, och siktade in oss på de som var lagom stora eller väldigt stora till och med. Inga kids med den här gången.

Plockade även med mig lite mossa och tryckte ner lite i ena krukan på framsidan. Glömde fotografera just det. Så idag har jag förvällt svamp och ingen katt har ätit upp den, och in i frysen men ett par stycken ligger på tork. Får väl hålla kolla på dessa så ingen katt äter upp dem.

Spelade på V75 idag, det hölls i Örebro, men vi har suttit i soffan framför brasan och tittat. Det blev 5 rätt och 12 femmor, vilket resulterade i dryga 250 kr…haha alltid något. Men vi gick med vinst eftersom det blev 5 rätt förra veckan också och spelade för den vinsten idag.

Vi väntar på att ”Så mycket bättre” ska börja, så jag passar på att kika in här en stund. Snart dags för ett nytt Prag-inlägg också med den astronomiska klockan. Igår drack jag en tjeckisk öl från bolaget, Krusovice, vilken inte smakade speciellt mycket men den är okej. Kanske beror på att det var 3,8%. Just nu provar jag en irländsk ale, O´haras Irish Red (4,3%). Gooood!

Nej nu måste jag kolla till trattkantarellerna. Tjing!

Mossa

trattkantareller

Trattkantareller

One thought on “Mossigt blött bland trattkantareller

Comments are closed.