Sushi in the house

Och vaaaar tog jag vägen då? Jo den här helgen har ju inte gått i många knop. Ganska soft faktiskt. Förutom lite lördagsjobb så har jag fått lite saker gjorda här hemma. Rensat bland pärmar och papper har jag till exempel gjort ihop med mannen idag, tog nästan halva dan. Annars så har jag stått i köket väldigt mycket den här helgen. I fredags blev det plockmat, och bland annat stekte jag gula kantareller i smör, viktlök, salt och peppar och lade det på en liten rostad brödbit. Supergott!

I lördags var det dags att prova en ny rätt. Jag skulle göra sushi minsann! Och sushi blev det till slut, och det gick att äta. Men det var jag ensam om att tycka. Så jag har svullat sushi både i lördags och idag till lunch. Det var inte helt lätt att tillverka sushi. Jag hade turen att hitta en sushimatta och en risspade på Cervera för halva priset, och så hade jag ju köpt hem en massa ingredienser och annat med kollegans hjälp. Så googlade jag fram en video hur man rullar sushi, ett recept på vad man kan ha i och så vidare. En del recept är riktigt dåliga måste jag säga, eller så är jag lite trög och borde förstå något så naturligt som att man ska lägga sjögräsbladet med blanka sidan nedåt, eller var det uppåt?,…men jag såg att det stod på paketet när jag var klar. Men hur lätt var det att se eller känna den blanka sidan?

sushi

Lite suddig sushi, sojasås, misosoppa, ingefära och wasabipasta.

Riset var det lite meckigt med, skölja hit och vila dit, koka och vila lite till. Jag tror jag glömde ha i något på slutet, visst ska man? Klibbigt som tusan, men blöt händerna och då går det smidigare, men ris blir det i alla fall överallt. Snabb får man vara. Jag fyllde med morötter, gurka och avokado i ena, och i andra lax och avokado m.m. Rostade lite sesamfrön och slängde på. De första sushibitarna jag skar ut föll isär, men det gick bättre och bättre. Lite övning krävs kan jag säga! Det enklaste var nog att rulla en boll av riset och lägga över en tunn laxskiva.

Suddig bild, ja den årstiden ni vet. Mörkt ute, mörkt inne, och klockan har vi vridit tillbaka och så blev det ännu mörkare. Jag är aptrött idag, egentligen är ju klockan 22.30 nu, och inte 21.30. Och så ska jag upp tidigare till gymmet, och så ska jag till doktorn och kolla upp en liten knöl som alldeles säkert är en fettknöl.