Astronomiska klockan Old Town Square

Det här torget mina vänner, så otroligt mysigt. Fullt med aktivitet, häst och vagn, människor med papegojor, folk sjunger och grillstånd med olika läckerheter. Där finns Tynkyrkan och rådhuset med den astronomiska klockan. Ju närmare varje heltimme, desto mer folk. Mitt emot klockan gick vi in till ett café med uteservering. Slog oss ner och beställde en varsin godsak och jag var ju tvungen att prova en Krusovice. Varje heltimme blir det ett klockspel och vi väntade nu in denna. Så kom klockspelet och sötast var ju skelettet som drog i klockan, jag vet inte om den gjorde det på riktigt eller om det bara skulle se ut så. Mäktig är den i alla fall den här klockan på Old Town Square.

Tiden går fort när man har roligt, och det är mycket man vill klämma in på kort tid. Det var dags att dra sig hemåt. Men först ett stopp på en galleria i Andel, lite mat i form av en gigantisk schnitzel och kål och sedan var vi rätt möra efter vår första dag i Prag.

Fortsättning följer…

old town square
Old Town Square


Tynkyrkan

Old Town Square med Tynkyrkan och klockan!

Cheesecake i väntan på klockspel


Den astronomiska klockan

Kolla in skelettet till höger, han drog i klockan.

Arkitektur!

3 thoughts on “Astronomiska klockan Old Town Square

Comments are closed.