Regndroppar i trädgården

Det är helt otroligt vad det regnar nu, till och från hela tiden. Bra för svampen förstås, men jag och dottern hittade ingen svamp idag. Inte en endaste en ätbar svamp, men däremot mängder med giftiga och kanske att vi såg en Karl Johan också men de vågar jag inte tillaga. Fast igår när jag var hos frisören så hittade familjen lite gula kantareller. Det fick bli en god kantarellsmörgås till lunch! Riktigt gott med smörstekta kantareller med lite salt och peppar på.

I trädgården är det väldigt blött nu, och regndroppar är ju kul att fotografera. Här massvis med pärlband av regndroppar på det japanska gräset. Älskar det där gräset och det har jag ju sagt så många gånger förut. Ett tips till trädgården! Den lilarosa blomman heter drakmynta och blandar sig fint med gräset. Den finns även i vitt.

När det regnat mycket så kommer masken fram och det märker man även på hur många fåglar som tar sig till trädgården och letar mask. Det var ungefär fyra stycken koltrasthonor, en rödhake, sädesärla och en skata och festade loss på lite mask nyss. Tur att katterna är inne och sover för tillfället.

Är ni sugna på att se fler foton av japanskt gräs så klicka på länken. Tror nog jag har tre olika sorter, vilket inte var meningen men det gör inget.

regndroppar

Regndroppar

One thought on “Regndroppar i trädgården

Comments are closed.