Pilatesövningar och endorfiner

Pilatesövningar är något som är bra för min rygg. Ikväll tog jag en promenad efter ett glas med den där supergoda gröna smoothien. Fick sällskap av dottern på cykel. Kom hem och gjorde 80 squats och använde pilatesbollen lite grann. Det känns verkligen i kroppen att jag behöver det här. Jag är glad att jag äntligen tog tag i det och att det håller i sig. Övningarna är riktigt bra för mina inre coremuskler. Nu kan jag inte sluta, som en drog dessa endorfiner, och det är extra roligt att se mina muskler vakna till liv. De har varit vilande länge nog. Det har hänt att jag slarvat och det märks kan jag lova. Ryggen varnar mig genom att det hugger till lite lätt i svanken. Då vet jag att det är dags att göra lite övningar igen.

De pilatesövningar med boll jag använder mig av oftast är att jag helt enkelt sitter på bollen. Lyfter upp ena benet en bit ovanför golvet, ner igen, och sedan upp med det andra benet. Sittande balans alltså. Plankan, och magplanka med benlyft.

Pilatesbollen hittar jag lite överallt i huset när jag kommer hem från jobbet. Om barnen gör pilatesövningar eller bara använder den som en stol eller basketboll vet jag inte riktigt. Men den har en förmåga att försvinna, gärna ut på gräsmattan. Har ni en pilatesboll? Och har ni några bra förslag på var man kan ha den ligga så den inte är i vägen. Kanske hänga upp den på väggen som de gör på gymmet, eller i en nätpåse i taket.

Imorgon blir det till att lyfta vikter!

pilatesövningar

One thought on “Pilatesövningar och endorfiner

  1. 80 (!!) squats!? Jisses!!! Mina ben hade gått i bitar om jag skulle försöka mej på det – det kan jag lova!! BRA JOBBAT!!! :-D

    Dottern hade en pilatesboll en gång i tiden, men jag tror inte den finns kvar. Tror definitivt att hon använde den mer som leksak än som träningsredskap! :-) Fast vad jag har förstått så är väl sådana bollar jättebra till bland annat ryggövningar?

Comments are closed.